the-yips-kennisbunker-golfgasten

The Yips

The yips, of de yips op zijn Hollands waarschijnlijk, het zei ons in het begin eigenlijk helemaal niks. Totdat er een belletje ging rinkelen, maar dat had helemaal niks met golf te maken…

Voor de mensen onder ons die geen How I Met Your Mother hebben gezien (zou je toch eens moeten doen), zijn de yips van origine een golfbegrip. Vandaar dat het een eervolle vermelding krijgt in onze lijst met golf begrippen. Misschien ken je het gevoel wel, je hebt net een goede hole gelopen. Je hoeft alleen nog maar te putten, waardoor je een perfecte score haalt om je handicap te verbeteren. 

Misschien is het wel een van de ergste dingen die je kan overkomen tijdens het golfen. Erger dan een shank of een airshot is het misschien wel als je gewoonweg met angst in de schoenen de green betreedt. Je vergeet haast welke club je moet pakken, om vervolgens je putter met de staart tussen de benen uit de tas te trekken. De spanning is niet meer te houden, zou je het kleine balletje in het kleine gaatje krijgen?

Maar gelukkig, zoals je je misschien wel voor kunt stellen, zijn de yips niet alleen voorkomend bij golf. De yips komen in alle sporten voor, van pitchers die de bal verkeerd gooien tot rugbyspelers die op het verkeerde moment verstijven van de spanning. Maar ach, beetje spanning is gezond toch?

Hopelijk begrijp je nu beter wat de yips zijn en weet je hoe je ermee om moet gaan op de golfbaan.  Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan! En mocht je weer eens aanleggen om te putten, haal dan vooral het positieve gevoel uit onderstaande quote.

golf-quote-ik-hoef-alleen-nog-maar-te-putten-golfgasten