kennisbunker-mulligan-golfgasten

mulligan

De mulligan. Misschien wel een van de mooiste woorden uit de golfterminologie. Je kent het wel als je gaat golfen met je maten. Je hebt de hele dag uitgeleefd naar een heerlijk rondje lopen. Je bent aangekomen bij de hole, en je moet nog even wachten omdat die ene vriend gaat afslaan met een betere handicap. Oude duikboot… En wat gebeurt er? 

Een volledige mispeer. En wat denk je dat die maat van je zegt? “Even opnieuw”. Nou, dat is nou een mulligan. Het verzoek om de afslag overnieuw te mogen doen met een nieuwe bal. Dit is officieel niet in lijn met de regels, en als je het al doet, dan doe je het als gentlemen zijnde vaak maximaal een keer gedurende een wedstrijd. Wanneer je met je maten gaat lopen, kan je dit in goed overleg vaak toepassen wanneer je een bal slecht hebt geraakt. Met name wanneer je een beginnend golfer ben kan het natuurlijk geen kwaad om wat extra slagen te oefenen. Klik hier voor meer golf begrippen.

Wanneer je mee mag doen aan een toernooi, dan is het niet het juiste moment om een mulligan in te zetten. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat wanneer je zo nu en dan een mulligan inzet, je ook veel nieuwe ballen moet kopen. We willen je voor je goede vriendschappen daarom niet aanraden om teveel overnieuw te slaan. Maar als je nieuwe golfballen nodig hebt, kijk dan eens in onze store. Wil je nog meer weten over mulligans? Kijk dan onderstaand filmpje, wel in het Engels:

Hopelijk begrijp je nu beter wat een mulligan is en kan je deze lekker gaan toepassen in de baan. Wil je weten over onze ervaring met het toepassen van mulligans? Lees dan eens ons verhaal. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!