kennisbunker-marshal-golf-begrippen

Marshal

De marshal. Wie is de golf marshal? Op zijn Hollands ook wel “maarschalk” of zelfs “baanmarschalk”. Zijn belangrijkste taken zijn het toezicht houden op de baan en het beheren van de golfbaan. Hij of zij zorgt ervoor dat spelers en flights vlot doorstromen  en dat de baan mooi onderhouden wordt. De specifieke taakomschrijving voor een marshal wil nog wel eens verschillen per club. Bij een grote club zal zijn takenpakket anders zijn dan bij een pitch-and-putt baan. Ook met golftoernooien zal een marshal zich bezighouden met alternatieve taken. 

Hierboven zie je het leven van een marshal. Hij dus constant bezig met de spelers en de baan. Een van zijn taken is onder andere het preparen van de golfbaan in de winter. Veel marshals zijn verbonden aan een golfclub. Hen zal je dan vaak zien rijden in de baan. Wanneer je vaker bij een zelfde club gaat spelen of er zelfs lid wordt, dan zal een marshal vaak een praatje met je komen maken om een band op te bouwen. Bij toernooien heb je vaak vrijwilligers die bijspringen als marshal. Of dat zo leuk is om te doen? Zie hieronder hoe een caddie zijn leven op het spel zet. 

Misschien had Michelson hier even moeten kijken welke club die nodig had gehad op deze afstand, want dit was een behoorlijke mispeer. Hopelijk begrijp je nu beter wat een marshal is en kan je hem of haar herkennen in de baan. Wil je weten over de marshals van GolfGasten? Lees dan eens ons verhaal. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker of scroll eens door onze lijst met golfbegrippen. Veel plezier in de baan!