kennisbunker-loft-golfgasten

Loft

Wat is de loft in het golf? Simpel gezegd “hoe krom het blad staat”. In andere woorden, hoeveel graden het blad van je golfclub heeft ten opzichte van de shaft. Je kunt hier vaak mee spelen, zodat je ontdekt welke loft voor jou het beste werkt. De keuze voor een loft hebt in de hoogte die een golfbal krijgt tijdens een slag, en dus ook in de afstand. De keuze voor een bepaalde loft is dus een essentieel onderdeel van de keuze voor een golfclub.

In het golf is een loft dus geen appartement waar je vrouw niks vanaf weet… Nee, een loft helpt je om hoogte te krijgen in je slag. Golf.nl legt het erg goed uit met een een voorbeeld van een tuinslang in dit artikel. Laat je vooral adviseren over een loft bij een golfwinkel zoals Jumbo Golf

Hopelijk begrijp je nu beter wat een loft is en kan je deze lekker gaan toepassen in de baan. Wil je meer leren over golf? Kijk dan ook eens naar onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!