leary-kennisbunker-golfgasten

Leary

Een leary. Wij kenden bij golfwedstrijden wel “the longest” en “the neary”, maar hadden nog nooit gehoord van de leary. Klopt het dan dat longest + neary = leary? Nee, klopt helemaal niks van. Onze lijst met golf begrippen is er om je kennis te verbreden, dus we pakken niet zo maar de eerste de beste golfterm…

golfballen-bedrukken-golfgasten

Een leary is een prijs die je kunt winnen tijdens een golftoernooi. Dan wordt er een hole geselecteerd waar je een leary kunt slaan. Dat betekent dat je binnen twee slagen zo dicht mogelijk bij de vlag moet liggen. Dit is vaak een Par-5 baan of bijvoorbeeld een hole met een dogleg erin. 

Als je de gelukkige bent die de leary slaat tijdens een golfwedstrijd, dan moet je doorgaans een bordje plaatsen waar jou bal is geëindigd op de baan. Hierop schrijf je dan jouw naam, zodat iedereen weet dat jij de koning bent die de leary gemaakt heeft. Echter, wanneer er na jou nog iemand bij die hole komt, en die slaat de leary nog verder. Dan zal die jouw naam uitvegen en zijn of haar eigen naam daar opschrijven. Degene waarvan aan het eind van de dag zijn naam op het bordje staat geschreven, die zal de eeuwige roem krijgen en de prijs in de wacht slepen. 

GolfGasten-banner-home

Hopelijk begrijp je nu beter wat een leary is en kan je deze proberen te winnen tijdens een wedstrijd waarin deze mogelijkheid gespeeld wordt. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!