interlocking-kennisbunker-golfgasten

Interlocking

Interlocking. Wederom een prachtige Engelse term uit onze lijst met golf begrippen. Veel van de lezers zullen hun eigen ervaring hebben met het belang van een goede grip. Hoe vaak hebben we wel niet gehoord tijdens de golflessen dat we onze club anders vast moeten houden? 

Interlocking is een van de twee methodes waarop je je golfclub kunt vasthouden, die het meest gebruikt wordt. Het komt er in de basis op neer dat je je rechterpink tussen de wijsvinger en de middelvinger steekt van je linkerhand. Dit is een stevige manier van je golfclub vasthouden, waarmee je met je rechterwijsvinger kunt controleren of je handen op de juiste manier op de greep van de golfclub liggen.

De andere manier die je kan toepassen in plaats van interlocking is overlappen. Deze staat ook wel bekend als de Vardon grip. Wanneer je overlapt in je grip met golfen, dan rust de pink van je rechterhand bovenop de wijsvinger van je linkerhand. Daarbij raakt de e ringvinger van je rechterhand dan de wijsvinger van je linkerhand. Er is geen betere optie, het gaat erom wat jij het fijnste vindt. Het enige wat wij je kunnen adviseren voor je grip is dat het altijd helpt om een golfhandschoen te dragen.

Hopelijk begrijp je nu beter wat een interlocking is en kan je bepalen voor jezelf of je liever zo je club vasthoudt of liever overlapt. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!