iffy-kennisbunker-golfgasten

Iffy

Iffy. Wat is dat dan weer? Nog zo’n parel uit onze lijst met golf begrippen. Waarschijnlijk heb je vaker met iffy te maken gehad dan je leven je lief is, maar heb je het nog nooit zo genoemd. Dus de volgende keer dat je een gruwelijke shank mept die ergens de bosjes in verdwijnt. Dan hoef je niet creatief te worden met schuttingtaal of je beste Frans, maar dan is de situatie “iffy”. Je weet niet waar de bal is.

Wanneer de situatie iffy is, dan is de kans zeer aanwezig dat je bal out-of-bounds is geraakt. Vervolgens zal je moeten gaan zoeken als een klein kind met Pasen of een ondernemer die heeft meegedaan aan onze Paasdeals en vervolgens zijn golfbal kwijt raakte. Wanneer je hem niet meer terug kan vinden, zal je vervolgens een provisionele bal moeten spelen. 

Hopelijk begrijp je nu beter wat iffy is en kan je tegen je maten zeggen dat het iffy is wanneer je de bal de bossen in gejaagd hebt.Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!