kennisbunker-GUR-golfgasten

GUR

De GUR. Binnen de golfsport beter bekend als Ground-Under-Repair. Of op zijn Hollands “grond in bewerking”. Wanneer je tijdens een rondje golf een stuk GUR aantreft, dan mag je hier niet op lopen of vanaf spelen. De grond hier is namelijk beschadigd en/of in reparatie, wat er niet beter op wanneer je jezelf daar doorheen beweegt. 

De GUR zal je herkennen aan blauw paaltjes. Wanneer je het tijdens het golfen voor mekaar krijgt om de bal hierin te slaan, dan mag je zoals dat heet “gratis ontwijken”. Ze noemen GUR ook wel “gratis uit de rotzooi”. Wat je dan moet doen:

  1. Het dichtstbijzijnde punt zoeken waarbij er geen belemmering plaatsvindt. Let op, niet het meest optimale punt naast de GUR.
  2. Vervolgens mag je de bal droppen. Dit doe je binnen een clublengte van het gevonden punt. Niet dichter bij de hole leggen.
  3. De kant van de GUR waar je vandaan slaat mag wel gekozen worden op basis van het feit dat je links- of rechtshandig bent. 

Hopelijk begrijp je nu beter wat de GUR is en kan je gebruik maken van deze kennis in de baan. Wil je meer leren over golf? Lees dan onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!