gimmie-kennisbunker-golfgasten

Gimmie

Een gimmie. Een van de sympathiekere termen van onze lijst met golf begrippen. In de golfsport is gimmie een term die je gebruikt wanneer je tegen een van de andere players in je flight zegt dat ie de bal niet meer hoeft te putten, omdat ie zo dichtbij ligt. “Die mag je hebben”, daar komt het ongeveer op neer.

Volgens bovenstaand filmpje leert je dat een gimmie een bepaalde vorm van etiquette is. Maar, net zoals een mulligan, zul je onderling moeten bepalen of je het elkaar gunt. Het getuigt van goed fatsoen om een gimmie weg te geven indien de kans het toelaat, maar wanneer je beste maat hiermee de overwinning binnensleept… Dan moet je nog maar even voor jezelf bedenken of dat je je van je beste kans laat zien.

Wanneer is het dan de juiste afstand om een gimmie te geven? Als je bovenstaand filmpje mag geloven, dan is die er niet. Vuistregel is wel dat de bal vlak bij de hole moet liggen, dus je moet hem alleen nog maar hoeven in te tikken met je “putter”. Ga dus niet buiten de green al zeggen dat je een gimmie weggeeft. En wanneer iemand zijn handicap aan de hoge kant is, zouden we ook niet adviseren om al galant te zijn wanneer de bal nog maar net op de green is komen rollen.

Hopelijk begrijp je nu beter wat een gimmie is en kan je deze lekker gaan toepassen in de baan. Wil je weten over onze ervaring met het toepassen van gimmies en andere kennis opdoen over golf? Dan kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!