FORE-golf-begrippen-lijst

FORE

FORE! We hebben er allemaal wel eens van gehoord. Met nog een beetje meer (on)geluk heb je het ooit wel eens in de baan gehoord: FORE! FORE is een kreet die je roept ter waarschuwing richting andere spelers of toeschouwers, wanneer je per ongeluk in hun richting slaat. Advies is beter voorkomen dan genezen. Roep ook FORE als je niet zeker weet of je richting anderen slaat! Als je gaat kijken of je bal in de richting komt, dan ben je eigenlijk al te laat. Zie hier een compilatie waar FORE een aantal keer goed op zijn plaats was geweest:

Het gebruik van FORE is dan ook streng. Wanneer je een caddie hebt, wil die nog wel eens voor je roepen om zeker te zijn van de waarschuwingskreet. Echter hebben we niet allemaal die luxe, en als je dan vergeet FORE te roepen, dan wil de marshal je nog wel eens diskwalificeren. Daarom geven we je hier een voorbeeld:

Veel mensen denken dat FORE staat voor “Flying Object Returning Earth”. Dat is niet waar. FORE is eigenlijk een afkorting voor “beware before”. Onthoud dit en pas het toe in de baan wanneer je per abuis wat omstanders op de plaatselijke omtovert tot een schietschijf.

Hopelijk begrijp je nu beter wat FORE betekent en kan je met alle begrip gaan roepen in de baan. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!