flop-shot-kennisbunker-golfgasten

Flop shot

Een flop shot. Een schot bij golf waar je wel even op moet oefenen. Zeker niet te verwarren met een fat shot. Bij een flop shot probeer je de bal over een obstakel heen te spelen, door hem zoveel mogelijk hoogte mee te geven. De echt golf professionals zijn vaak in staat om een flop shot nog back-spin mee te geven zodat de bal op een nog gunstigere positie uitkomt bij de landing. 

De keuze van je golfclub voor deze slag is heel belangrijk. De uiteindelijke beweging is eerder vergelijkbaar met een chip dan met een pitch slag. We adviseren je daarom om met je “S”, oftewel je sand wedge, te slaan. Dit is een uiterst moeilijk techniek maar heel effectief. Er zijn stiekem veel spelsituaties waarbij de bal zo recht mogelijk omhoog geslagen zal moeten worden, om een obstakel te passeren. Bijvoorbeeld bij een spiegelei met een hoge bunkerrand, is het belangrijk om de bal zoveel mogelijk hoogte mee te geven om de bunker te verlaten. Heb je weer wat te oefenen op de golfbaan.

Begrippen zoals flop shot staan natuurlijk niet zonder reden in onze lijst met golf begrippen. Wanneer wij op YouTube het beste beeldmateriaal aan het zoeken waren om jullie te leren wat een flop shot is, kwamen met name de namen van professionals tegen. Hierboven zie je Mickelson het even voordoen, en ook Tiger beheerst dit kunt je uiteraard als geen ander. 

Hopelijk begrijp je nu beter wat een flop shot is en kan je deze lekker gaan toepassen op de  golfbaan. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!