feather-ball-kennisbunker-golfgasten

Feather Ball

Zoals veel van de termen in onze lijst met golf begrippen, is ook deze in het Engels. Ditmaal de feather ball, die vrij vertaald de “veren- of vederen bal” zou zijn. De feather ball is een verwijzing naar de golfbal van vroeger. Van 1620 tot halfweg de 19e eeuw werd er gegolfd met een feather ball. Alvorens men daarna overging naar ballen met balata. Tegenwoordig speelt men met veel modernere ballen met dimples in de buitenkant voor de aerodynamica. Om een voorbeeld te geven verwijzen we je graag naar onze Ball-of-Fame

De feather balls van vroeger waren golfballen die van de buitenkant van leer gemaakt waren. Van de binnenkant werden deze gevuld met veren die eerst gekookt werden in een pan. Dit zorgde uiteindelijk gezamelijk voor een stevige golfbal. Heel anders dan de in verhouding “soepele” golfballetjes zoals we die nu kennen. Zouden ze toen ook al logo’s op de golfballen drukken?

Hopelijk begrijp je nu beter wat een feather ball is en ben je blij met de golfballen van nu. Ben je nog op zoek naar nieuwe golfballen? Dan kan je deze altijd bestellen bij ons in de webshop.  Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!