fat-shot-kennisbunker-golfgasten

Fat shot

Een fat shot. We kennen het allemaal wel. We bedoelen niet een “vet schot” waarmee je hem zo over de bocht van een dogleg heen speelt, een leipe albatros speelt of nog beter, een hole-in-one zou maken! Nee nee, een fat shot betekent dat je eerder met je clubblad in de grond komt voordat je de bal raakt. Als gevolg daarvan sla je een grote plag uit de grond. Had je nu maar een airshot gemaakt. 

Kijk voor de gein maar eens op YouTube en je ziet alleen maar filmpjes zoals hierboven. “Stop met het slaan van fat shots!” “Hoe voorkom je fat shots?” Ga zo nog maar even door. Laten we je daarmee niet vervelen, maar liever vermaken met hoe mooi fat shots stiekem kunnen zijn. Zie onderstaand filmpje:

En dan? Als je een fat shot slaat, dan sla je dus in de meeste gevallen een behoorlijke plag uit de grond. Wanneer je een plag uit de grond slaat op de fairway, dan zal je deze terug moeten leggen op de plek waar je de grond hebt geraakt. Hier zal een gat zichtbaar zijn, waar je de plag inlegt. Vervolgens stamp je deze aan met je voet. Wanneer je een plag uit de grond slaat op de afslagplaats, dan mag je deze niet terugleggen. 

Ondanks dat de marshal het liever niet ziet gebeuren, kan een fat shot wel helpen om je handicap te verbeteren. Zo zijn er trainers die je zullen adviseren wanneer je begint met golfen om juist een fat shot te slaan, omdat je dan sowieso airshots en ballen toppen uit je systeem haalt. 

Hopelijk begrijp je nu beter wat een fat shot is en kan je deze wel of niet gaan toepassen in de baan. Wil je meer leren over golf? Kijk dan eens naar onze lijst met golf begrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!