kennisbunker-dog-leg-golfgasten

Dogleg

Een dogleg. Wat is dat? Uiteraard gaan we geen flauwe grappen maken, zoals dat dit niet het been van een hond is. Een dogleg in het golf is simpel gezegd een hole in de baan met een bocht of knik erin. Hierdoor kan je vanaf je tee de green niet direct zien liggen. Wanneer je goed kijkt naar de vorm van een dogleg, dan lijkt de knik in de hole op de vorm van de been van een hond. Je kunt er voor kiezen om bij een dogleg een draft te spelen, maar de meesten van ons zullen moeten mikken op de plek in de bocht van de golfbaan. Om zo vervolgens in twee slagen de bocht door te komen. Clubkeuze is hierbij heel belangrijk tijdens het golfen, al helemaal in geval van een dogleg..

dog-leg-golfgasten

Wanneer je dus een hole gaat spelen in de vorm van een dog leg, doe je er goed aan om hier strategisch mee om te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld een hogere handicap hebt, dan mag je er meer slagen over doen. Hier kan je dan ook maar beter gebruik van maken in plaats van proberen in moeilijke bochten of over water te slaan. 

Een mulligan hier en daar helpt nog wel eens bij een dogleg, want uiteindelijk moet je toch leren golfen. Echter zullen je maten niet blij zijn wanneer je dat kunstje te vaak uithaalt. Daarom bieden we je hier graag veel materiaal zodat je je thuisstudie kunt doen, waarmee jij in de baan beslagen ten ijs kan gaan bij een dogleg. 

De groten der aarde die gaan nog een stap verder. Wanneer je van je zelf weet dat je de balt hard kan raken en daardoor ver kan slaan, waarom zou je dan altijd keurig de bocht van de dogleg maken? Bryson DeChambeau sloeg afgelopen jaar een 370-yard drive op de 6e hole op de Arnold Palmer Invitational in Florida, wat uitmaakt van de PGA Tour. Veel beter dan dit wordt het wat ons betreft niet, dus ga nog even naar de gym om zo’n brute kracht te kweken. 

Hopelijk begrijp je nu beter wat een dogleg is en kan je deze hole nu veroveren in de baan. Wil je meer golfbegrippen leren? Check dan onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!