dimples-golfgasten

dimples

Dimples. Wat zijn dat eigenlijk? Dimpels zijn simpel gezegd de deukjes in de balata van een golfbal. Met andere woorden, wanneer je naar een golfbal kijkt dan zal je zien dat het buitenste oppervlak van een bal voorzien is van kleine deukjes. Dit zijn dimples. Hoe kleiner de dimples, hoe hoger een golfbal vliegt volgens de experts. Een gemiddelde golfbal heeft tussen de 300 en de 800 dimples. 

Zo heeft dus niet alleen een club effect op de afstand die je slaat, maar ook de dimples. Sommigen zullen zeggen hoe beter de golfbal, hoe lager het aantal dimples. De kans is groter dat je verder slaat als er minder dimples op een golfbal zitten, omdat deze dan minder lucht zou pakken. Als gevolg daarvan dus ook minder hoogtemeters. De Titleist Trufeel bijvoorbeeld is een golfbal waarin hier bewust balans is gezocht in het aantal dimples. Dit zorgt ervoor dat dit “de zachtste bal” is van Titleist, waarmee je mooie afstanden kan slaan. De Titelist Trufeel is de favoriet van onze klanten die golfballen hebben laten drukken

Hopelijk begrijp je nu beter wat dimples betekenen voor een golfbal. Wil je meer leren over golf? Kijk dan ook eens naar onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!