kennisbunker-Caddie-golfgasten

wat doet een golf caddie?

Een caddie. Stiekem zouden we er allemaal wel een willen hebben. Een caddie is iemand die meeloopt met een golfer tijdens een wedstrijd als een soort van assistent. Een caddie draagt de spullen en zorgt dat deze schoon blijven. Soms adviseert hij of zij zelfs welke club een speler nodig heeft voor welke afstand. Vaak zie je dat een caddie jarenlang meeloopt met een player, echter horen ze ook vaak bij een golfclub en kunnen ze een dag met iemand mee lopen.

Een caddie moet met name betrouwbaar zijn, zo dat de player ten alle tijden op zijn of haar caddie kan vertrouwen tijdens een toernooi. Dit begint bij een caddie door op tijd te komen. Na een slag maakt een caddie meteen de club schoon waar net mee is geslagen. Een caddie moet veel golfkennis bezitten en op de hoogte zijn van de golfregels. Een caddie moet daarnaast de afstanden berekenen voor de slagen en de tas bewaken in de baan. Soms mag een caddie zelfs mee golfen:

Ook heeft een caddie een soort coachende rol richting de speler. Hij dient ervoor te zorgen dat de speler rustig blijft en moet hem dan ook zo nu en dan kalmeren. Wanneer de speler een akkefietje heeft met een andere speler, dan mag de caddie alleen tegen zijn eigen speler advies geven. In de baan mag de caddie ook geen complimenten geven zoals “lekker putje” of “mooie swing”. Soms gaat het zelfs mis tussen de speler en de caddie:

Mocht je het nou helemaal zien zitten om als caddie op te gaan in plaats van als speler, dan moet je de juiste kleding dragen. Caddies lopen doorgaans in een korte broek, terwijl pro’s met een pantalon (lange broek) spelen. Daarnaast draagt een caddie schoenen zonder spikes, zodat hij zo min mogelijk kans heeft om de baan te beschadigen. Ook de caddie kleding kan je vinden bij ons in de shop. Voor de rest mag een caddie geen invloed op het spel uitoefenen. Wanneer een caddie een verkeerde invloed heeft op het spel volgens de organisatie van een toernooi, dan kan de caddie gediskwalificeerd worden.

Hopelijk begrijp je nu beter wat een caddie doet en kan je nu misschien een vacature opstellen. Meer begrippen zoals caddie vind je in onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!