kennisbunker-balata-golfgasten

Balata

De balata. Simpel gezegd is balata het materiaal waarvan de buitenkant van een golfbal vroeger werd gemaakt. Beter gezegd is het het materiaal waarvan de buitenste laag van een golfbal van gemaakt wordt. Dit is dus het materiaal waar de dimples in zitten. Op de balata laten kan je bij ons je logo laten bedrukken om je eigen golfballen te laten maken.

Een golfbal is afhankelijk van het type golfbal opgebouwd in verschillende lagen. De buitenste laag, het materiaal daarvan heet dus balata. Bovenstaand filmpje laat zien hoe een golfbal er van binnen uitziet doordat een golfbal wordt doorgeknipt. Vandaag de dag zijn er ook veel nepballen in omloop. Deze ballen zijn ten eerste niet toegestaan om mee te spelen tijdens toernooien. En ten tweede zijn deze kwalitatief minder. Dit kan je zien in het filmpje hieronder.

Ga dus altijd voor een bal van goede kwaliteit. Kijk hiervoor in onze shop of laat je eigen golfballen drukken. Nu weet je wat een balata is. Wil je meer leren over golf? Check dan ook eens onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!