kennisbunker-albatros-golf-begrippen

Albatros

De albatros. Misschien heb je hem al zien staan in onze lijst met golfbegrippen. Nee, dit is geen verdwaalde vogel. Wanneer je een albatros slaat pleeg je dan geen onnodig geweld op een zeldzame diersoort, maar in de golfwereld bereik je iets knaps. Een albatros in het golfen betekent dat je met drie slagen onder par een hole af weet te ronden. De snelle rekenaar zal begrijpen dat een albatros pas vanaf een hole met par 4 kan worden geslagen. Hier wat voorbeelden:

De keuze van de juiste club is belangrijk voor een albatros, maar dat kan de gemiddelde amateur vooraf niet inschatten. Wanneer je er namelijk de literatuur op naslaat, dan blijk het nog al een zeldzame combinatie te zijn. De albatros wordt met name op Par 5 holes geslagen. In 2017 sloeg de Nederlandse golf pro Joost Luiten zijn tweede albatros ooit tijdens de European Tour. Zie hier nog 10 pareltjes:

Hopelijk begrijp je nu beter wat een albatros is en kan je gaan proberen er zelf een te slaan in de baan.  Lees dan eens ons verhaal. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!