kennisbunker-airshot-golfgasten

Airshot

Een airshot. Dat is geen bal die je in een keer uit de lucht plukt en geweldig raakt, zoals deze man. Nee, dat mag helaas niet in de golfbaan. Een airshot bij golf is eigenlijk vrij logisch: je slaat namelijk lucht. Wanneer je je oefenswing al gemaakt hebt en je gaat aanleggen voor je goede swing. Vervolgens mispeer je volledig langs je golfbal heen, dan sla je een airshot.

Wanneer je tijdens het golfen een airshot slaat, dan zal dit tellen als een slag. Ook al heb je de golfbal niet eens geraakt. Het komt ook voor dat, doordat je zo ongecontroleerd slaat, je per ongelijk de bal twee keer raakt in één slag. Dit noemen we een “double hit”, maar dit telt maar als een slag. Je kunt ook doen alsof er niks aan de hand is een mulligan spelen. Maar, wanneer je je netjes aan de golfregels houdt dan zal zo af en toe een airshot zwaar drukken op je score wat zich weer uitwerkt in de uiteindelijke berekening van je handicap

Zoals je hierboven ziet kan je er gelukkig wel wat aan doen om te voorkomen dat je geen airshots meer slaat tijdens het golfen. Een goede oefenswing wil nog wel eens helpen om te voorkomen dat je de bal misslaat. Want dat is dus wat een airshot is, de bal misslaan, en zeker niet wat deze manier hieronder doet.  Hier beneden zie je wat een golf airshot niet is, maar wel erg mooi om te genieten van dergelijke trick shots.

Hopelijk begrijp je nu beter wat een airshot is en kan je deze voorkomen in de baan. Wil je meer leren over golf? Kijk dan eens naar onze lijst met golfbegrippen. Om meer golf kennis op te doen kan je verder scrollen door onze kennisbunker. Veel plezier in de baan!