Het begin van GolfGasten: voor de nieuwe generatie golfers

voor-de-nieuwe-generatie-golfers

COVID-19 houdt de hele wereld al in paar maanden in zijn greep op het moment van schrijven. Een avond goed doorzakken in de kroeg is iets wat we nog heel vaag kunnen herinneren van vroeger. Ondertussen weet elke Nederlander hoe dat ie moet koken, aangezien de restaurants al maanden niet meer open zijn. Erg tof kan je er niet mee te koop gaan lopen, want zelfs kerstmis vieren met de familie is er dit jaar niet bij. Samen zullen we echter sterk moeten blijven om het virus te verslaan. In deze barre tijden mogen we gelukkig nog wel onze favoriete sport beoefenen: golfen. Dit heugelijke feit is de aanvang van een hele nieuwe generatie golfers.

Golf tijdens Corona

Wat is er nou lekkerder dan een potje golf? Zonnetje op je knar, wandelen door de natuur, slap kletsen over iets interessants en daarna een biertje drinken op het terras. Gelukkig kan dat allemaal nog tijdens Corona, behalve dan dat biertje achteraf. Sportief als we zijn, laten we ons daar niet door afschrikken en komen we voor het golfspel nog wekelijks ons bed uit om een baantje te gaan lopen. Waar we nog een tijdje met zijn vieren in een flight mochten, mag het nu nog maar per tweetal. Ook dat kunnen we zien als iets positiefs, dan kan je die ene vriend die er geen hout van bakt thuis laten en ook die andere maat die constant door je swing heen lult hoeft niet mee vandaag. Nadat je je beste vriend hebt geappt of dat hij mee gaat spelen, en dan vooral niet te vroeg want je hebt tenslotte weekend… Dan hoef je alleen nog maar te reserveren. 

Dus jij de plaatselijke bellen, maar wat schetst jouw verbazing: “Sorry meneer, we zitten vol.” Vol?!  Hoe kan het nou dat het vol is. Maar ik loop toch elke week? Ik ben toch zo’n goede klant aan de bar? En op het terras in de zomer? Nu gaat u mij vertellen dat ik, in deze tijd waarin ik al helemaal niet kan of mag, niet kan golfen? “Ja meneer, het golfen blijkt erg populair te zijn sinds Corona. Misschien kunt u anders een middagje gaan puzzelen?” Verbinding verbroken. Te populair zegt de dame aan de andere kant van de lijn. Zit je dan met je goede gedrag thuis op de bank. “Dan schiet ik maar vast een reservering in voor over twee weken. Huh, ook al vol?”

Golfgasten-baan-vol

Flinke toename nieuwe generatie golfers

Het aantal golfers is flink toegenomen in 2020. Zo zijn er afgelopen jaar alleen al meer dan 25.000 nieuwe leden aangemeld volgens de Nederlandse Golf Federatie. Onder golfers is het percentage mannen wat de sport speelt historisch gezien al bijna dubbel zo veel als het percentage vrouwen. Voorheen was het zelfs zo dat de gemiddelde golfer minstens 45 jaar en ouder was. Daar lijkt verandering in te komen. Een nieuwe generatie golfers staat op. Deze nieuwe generatie staat beter te boek als: millennials. Deze golfers zitten niet meer te wachten op het stijve gedrag omtrent onze fantastische sport. Golf is van iedereen, niet alleen van de elite. Om hiervoor een platform te bieden, is GolfGasten ontstaan.

Een platform voor de nieuwe generatie golfers: GolfGasten

Golfgasten-Donald-Trump

Golf is niet meer alleen de sport van je vader. Golf is hip en helemaal niet meer elitair. Wij hebben de nieuwe generatie golfers met een lagere drempel tot de sport. Wij geven informatie over de sport, zodat je op simpele en vermakende wijze kunt leren hoe het spel werkt en wat de gebruiksnormen zijn. Wat voor spullen moet je hebben? En hoe past het binnen mijn huidige lifestyle? Wij leveren goed golfspul voor een goede prijs. Wij vinden namelijk dat iedereen goed voor de dag moet komen tijdens het golfen, maar dat de golfers best wat geld in hun zakken mogen houden om de al veel te dure Greenfees mee te betalen.

Onze missie

Op de foto zie je Jelle en Max, de oprichters van het platform GolfGasten.nl. Hun missie is om golf toegankelijk te maken voor iedereen. Hun visie is dit te doen door het bieden kwalitatieve informatie en vermakelijke content om mensen te enthousiasmeren voor de sport. Zij hebben een shop ontwikkeld waarin je kwalitatief goede golfspullen voor een goede prijs. Wat je er niet zult vinden zijn golfclubs, maar hier zullen zij jullie over gaan adviseren in hun artikelen. Wil jij ook op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram of meld je aan via onze nieuwsbrief hier beneden. Vergeet niet een reactie achter te laten en stel gerust al je vragen op het gebied van golfen. We proberen alles zo snel mogelijk te beantwoorden.

gerelateerde artikelen
Blijf op de hoogte

Voordelig golfen mogelijk gemaakt voor de nieuwe generatie. Golfen is niet meer voor de elite, golfen is voor iedereen. Goed spul voor een goede prijs, verteld met een goed verhaal. Dat is waar wij voor staan. Leer ons kennen en volg ons op Instagram en ontdek dikke content voor golfgasten zoals jij.