Gastblog: de mannen van perfect hit over hun golfbal voor iedereen

Ons Doel!

De start van Perfecthit

Perfecthit bestaat uit een gedreven 3-mans groep met diverse expertises. Voorheen waren de drie heren van Perfecthit enkel vrienden maar tegenwoordig ook compagnons. Door de combinatie van design-, logistieke- en economische vaardigheden heeft deze groep de potentie om een goedlopend bedrijf te runnen. Na vele brainstormsessies op de golfbaan over het opzetten van een bedrijf, is na 2 jaar uiteindelijk Perfecthit ontstaan.

“We dare you”

We willen een frisse wind door de golfsport laten waaien. Ons doel was in eerste instantie om vooral meer jongeren aan het golfen te krijgen. We merkten op de golfbaan dat we de gemiddelde leeftijd erg naar beneden trokken en daar wilden we iets mee doen. Golfballen creëren die toegankelijk zijn voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer. Met de combinatie van de kwaliteit van de bal, ons frisse design, de prijs en het directe contact de klant willen we dit creëren.

De verkoop van onze golfballen startte midden in de Corona crisis. Het moment was misschien niet ideaal maar wachten was voor ons ook geen optie. Daar waar bijna alles gesloten werd en bijna iedereen verplicht thuis moest werken waren de golfbanen vaak nog open.

Veel mensen werken tegenwoordig thuis en het probleem is dat ze daardoor het huis soms helemaal niet meer verlaten. Depressies en eenzaamheid stijgen… We hadden nog een uitdaging: mensen het huis uit krijgen, de natuur in, sporten… golfen!

Met onze activiteit op Social Media proberen wij zo veel mogelijk mensen uit te dagen om de golfsport aan te gaan, “We dare you” is daarom ook onze slogan geworden.

Doel/Toekomst

Uiteindelijk is onze ambitie om samen te werken met bedrijven en golfclubs om vervolgens onderdeel te worden van de organisaties van toernooien. Om dit te bereiken willen we de volgende stappen ondernemen:

1. uitbreiding assortiment

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten om deze toe te voegen aan het assortiment. Hierdoor kunnen we een pagina creëren waar de essentiële producten te koop zijn om te kunnen golfen.

2. starters pakket

Met de producten die wij te zijner tijd verkopen kunnen we een pakket samenstellen. Dit pakket bevat alles om direct de baan op te gaan na het halen van je GVB. Zo kan iedereen op een voordelige en gemakkelijke manier snel de baan op!

3. samenwerking

De starters pakketten of losse producten zijn ideaal om aan te bieden na het volgen van cursussen of tijdens toernooien. Hiermee zouden wij de eerste samenwerkingen kunnen aangaan met organisaties en golfclubs.

4.toernooi organiseren

Wanneer het netwerk is gegroeid, is het mogelijk om zelf cursussen en toernooien te organiseren. Zo veel mogelijk mensen, dus ook jou, uit te dagen, we dare you!

Welke kenmerken van een bal zorgen voor bepaalde prestaties?

In de golfwereld bestaan er een hoop verschillende soorten golfballen. Dit zorgt voor een hoop verwarring: Welke kenmerken van een bal zorgen voor bepaalde prestaties?

REGELS

Om golfen voor iedereen leuk te houden, hebben de nationale en internationale golffederaties een aantal regels opgesteld waar een golfbal aan moet voldoen. Ten eerste mag de bal niet zwaarder zijn dan 45,93 gram en moet de doorsnede van de bal minimaal 42,67 millimeter zijn. Daarnaast controleren de R&A en de USGA met een robot of de bal niet verder vliegt dan 290 meter bij een clubhoofdsnelheid van ongeveer 190 kilometer per uur. Als laatste mag een golfbal direct na de impact van de club niet sneller vliegen dan 76,2 meter per seconde. Alleen als een golfbal voldoet aan al deze eisen, dan mogen golfballen gebruikt worden in officiële wedstrijden. Om deze reden zijn alle Pearls van Perfecthit ontworpen volgens de nationale en internationale golfregels van de R&A en USGA.

COMPRESSIE

Meestal wordt bij het kopen van een golfbal de compressie vermeld. Dit houdt simpelweg in hoe sterk de bal vervormt als hier een gewicht van ongeveer 90 kilogram op uitgeoefend wordt; hoe hoger de compressie, hoe minder de bal vervormt. Eigenlijk wordt compressie gebruikt om geluid, spin, balsnelheid en de energieoverdracht van de club op de bal te beïnvloeden. Er wordt ook wel eens gezegd dat ballen met een lage compressie meer geschikt zijn voor spelers met een lagere clubhoofdsnelheid. Dit is echter niet waar en daarom niet de manier om de juiste bal te kiezen voor jouw spel.

LEVENSDUUR

Net zoals de meeste gebruiksvoorwerpen, verliezen ook golfballen hun kwaliteit naar mate ze vaker gebruikt worden. Meestal ontstaat het eerste scheurtje in een golfbal pas na 100 harde swings. Echter slaat de gemiddelde golfer niet zo hard als een professional. Daarom ontstaan scheurtjes in de bal pas na ongeveer 250 swings en zelfs dan is het de vraag of dit ook van invloed is op de prestaties van de golfbal. Wel is het zo dat golfballen minder goed tegen water kunnen.

Hoe sterk deze invloed is, dat hangt af van de kwaliteit van de bal, de temperatuur van het water en hoe lang de bal onder water ligt. Om deze reden is het zo dat Lakeballs – ballen die uit het water worden gehaald – van zeer slechte kwaliteit kunnen zijn. Dit kan van invloed op je spel zijn en het wordt daarom sterk afgeraden om met dit type bal te spelen. Ondanks dat zijn er nog steeds veel beginnende golfers die kiezen voor Lakeballs om op die manier kosten te besparen of omdat ze van mening zijn dat ze het verschil niet zullen merken. Integendeel! Ook de beginnende golfer heeft er baat bij om te kiezen voor een nieuwe golfbal. Daarom heeft Perfecthit als doel om ook beginnende golfers aan te sporen nieuwe golfballen te kopen.

Welke kenmerken van een bal zorgen voor bepaalde prestaties?

In ieder productieproces worden een aantal stappen gevolgd, het maken van Perfecthit golfballen is hierop geen uitzondering.

Kern

De eerste stap in het productieproces is het creëren van een kern voor de golfbal. De kern wordt gemaakt door een mix van chemicaliën en synthetisch rubber, deze mix wordt samengeperst tot lange matten. De matten worden opgerold, verwarmd, samengeperst en in kleine stukken gesneden, ter grootte van een marshmallow. In deze stap worden ook de marshmallows 1 voor 1 samengeperst tot ronde balletjes, waarbij alle overtollige stukjes rubber worden weggesneden.

Schelp (aantal lagen)

In deze stap zijn er een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. De eerste keuze is tussen een twee of een drie laags golfbal. Voor een twee laags golfbal geldt dat de kern in de schelp (de buitenkant van de golfbal) wordt gedrukt. Voor het maken van een drie laags golfbal geldt dat er een rubberen coating rondom de kern wordt gespoten. Deze coating ook wel de middelste laag genoemd springt. Wanneer er tegen een golfbal geslagen wordt deukt deze in en schiet de bal van de golfclub. De middelste laag van de golfclub springt een fractie later terug dan de buitenste laag waardoor de golfbal verder vliegt. Rondom de green zal het voelen alsof de golfbal langer aan de golfclub geplakt zit, ook dit komt door de middelste laag. De laatste keuze die gemaakt moet worden in deze stap is het materiaal voor de schelp. Er zijn twee soorten lagen die vaak gebruikt worden, dit zijn de surlyn laag en de urethaan laag. Surlyn is goedkoper om te producen, maar het vermindert wel de prestaties van de golfbal. Dit gladde gevoel zorgt ervoor dat de golfbal minder goed geraakt kan worden waarbij de bal eerder van het blad glijdt dan gepland. De andere optie is het gebruik van een urethaan schelp. Dit materiaal is duurder en zorgt ervoor dat het clubhoofd meer grip heeft op de. Urethaan zorgt voor een wat plakkeriger gevoel aan de golfballen en zorgt ervoor dat de bal langer tegen de club gedrukt zit. Dit zorgt voor meer gevoel in de slagen, zeker in het korte spel.

Assemblage

De kern en de schelp(en) worden in deze stap tegen elkaar aangedrukt met een speciale machine. Deze machine drukt ook het ingestelde dimplepatroon (de kleine kuiltjes op de golfbal) in de golfballen. Ook zorgt de machine voor de compressie van de golfbal: hoe harder de lagen van de golfbal tegen elkaar aan worden gedrukt hoe hoger de compressie en hoe harder de ballen zullen worden.

Nabewerking

Na het samenvoegen van de lagen zullen de golfballen netjes gemaakt worden. Een machine zorgt ervoor dat de naden van de golfbal worden geschuurd zodat deze onzichtbaar worden. De ballen worden gewassen en zien er sprankelend uit.

Personaliseren

In deze stap zullen de golfballen worden voorzien van het Perfecthit logo en ontvangen de twee laags golfballen de naam Pearl2 en de drie laags golfballen de naam Pearl3. Nadat alle logo’s op de golfballen zijn toegevoegd wordt er een transparante dunne laag rondom de golfballen gespoten. Deze dunne laag zorgt ervoor dat de golfbal extra beschermd is tegen de brute kracht van de golfclubs.

Controle

Elke golfbal is onderworpen aan strenge regels en moeten voldoen aan een bepaald gewicht en diameter. In deze stap wordt elk afzonderlijk golfballetje gewogen en gemeten om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan alle eisen.

Verzending

In deze stap worden de golfballen ingepakt in de bijbehorende verpakking zodat ze binnen twee dagen bij de klant zijn.

Meer leren over golf

Ben je geïnteresseerd geraakt in de golfballen van perfect hit? Ga dan snel naar onze shop om ze te bestellen en binnenkort sta jij op de baan met mooie nieuwe ballen en een goed verhaal. Wij van GolfGasten bedanken de mannen van Perfect Hit voor dit gastblog. Willen jullie vaker een gastblog? Stuur ons dan een bericht en wij publiceren meer van deze content.